• Arch. Adrian Spirescu

    Guest Speaker, CARPATI PROIECT

    Arch. Adrian Spirescu

    Guest Speaker, CARPATI PROIECT

    Biography

    POSITION

    Architect and Project Manager at CARPATI PROIECT

    cover_adrian_spirescu

    PRESENTATION

    WELLNESS CENTRE IN BUCHAREST
    Zona de nord a capitalei a primit foarte recent o dotare impresionantă, Therme Bucureşti. Cu o suprafaţă desfăşurată de 30 000 mp, într-un ansamblu care se extinde pe 250 000 mp mo¬delaţi armonios, o sumă de pavilioane cu arhitectură transparentă conţin spaţii de welness. Deschis în miez de ianuarie, locul este deja o destinaţie pentru petrecerea timpului liber a locuitorilor din Bucureşti şi Ploieşti.

    Cred că relaţia om-natură-apă a generat dintotdeauna o preocupare. În acest sens pentru arhitecţii din toate vremurile a fost o deosebită plăcere să compună spaţii cu această temă. În România şi nu numai, puterea binefăcătoare a apei a fost cunoscută chiar din timpul romanilor.

    În prezent, cred eu, se continuă acest interes al publicului, iar ansamblul Therme a avut parte de o primire călduroasă încă de la început. Cred că există în conştiinţa publicului român, consolidată de curiozitate şi implicare în dimensiunea visului şi imaginaţiei, dorinţa de a consuma un timp liber disponibil. Arhitectura acestor spaţii te face pentru scurt timp să locuieşti în lumi fantastice, în care corpul şi spiritul par a fi parte integrantă. Justeţea proporţiilor şi a volumelor, precum şi suprafeţele vibrate de prezenţa vegetaţiei luxuriante accentuează dinamica intrinsecă. În analiza modelului existent toate aceste lucruri sunt marcate de suprafeţe vitrate în plan orizontal şi vertical ce conferă o mare acoperire dată de lumina naturală.

    AWARDS

    2014 Winner of “Duliu Marcu “ Award, Romanian Academy Award
    Winner of architecture category at 2012 Bucharest Annual Exhibition for “Crystal Tower Building Centre”

    BIOGRAPHY

    Present Position: PhD – Professor Architect at the “Ion Mincu” University of Architecture and Urban Planning, Bucharest
    Education: Doctor’s Degree in architecture at the “Ion Mincu” Institute of Architecture, Bucharest
    Graduated as architect at the “Ion Mincu” Institute of Architecture, Bucharest
    Affiliation Member of the Architects’ Chamber of Romania – OAR

    PHOTO GALLERY