• INGLASS 2011

  SPEAKERS

  TESTIMONIALS

  PARTICIPANTS

  arch. Serban TIGANAS
  Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania
  arch. Dan S. HANGANU
  DAN S. HANGANU ARCHITESCTS
  arch. Calin NEGOESCU
  WESTFOURTH ARCHITECTURE
  arch. Vlad GAIVORONSCHI
  ANDREESCU & GAIVORONSCHI
  arch. Dan M. MUNTEANU
  ANDREESCU & GAIVORONSCHI
  arch. Lilian CAPTARI
  URBAN OFFICE
  arch. Zeno BOGDANESCU
  ‘ION MINCU’ UNIVERSITY OF ARCHITECTURE AND URBANISM
  arch. Adrian CRISTESCU
  WEST GROUP ARCHITECTURE
  arch. Mihaela GRIGORESCU
  ‘ION MINCU’ FACULTY OF ARCHITECTURE AND URBANISM

  Serban Tiganas, Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania

  „Am incercat sa spun ca nu se discuta destul despre arhitectura si, deci, orice prilej, fie ca se discuta in totalitate, fie ca se discuta in componente, ca si acum, despre sticla in arhitectura, este mai mult decat binevenit pentru ca societatea romaneasca este extrem de preocupata, sesizeaza o serie intreaga de probleme ale mediului construit, fie ca este vorba de regulile de ocupare a spatiului si de ceea ce se ascunde sub termenul de urbanism si de drept urban, fie ca este vorba de problemele patrimoniului, disparitiei lui sau degradarii continue, fie ca este vorba de problemele spatiul verde si alte asemnea care sunt usor perceptibile de catre cetateni, niciodata nu se vorbeste despre arhitectura, care de fapt le integreaza pe toate si contribuie fundamental la calitatea vietii. Asta ar fi de fapt mesajul.

  Trebuie sa intelegem arhitectura ca sa o putem aprecia calitativ, problema distinctiei, discernamantului asupra calitatii arhitecturii in Romania este o problema culturala fundamentala, este o lipsa care ne creeaza o serie intreaga de probleme de care nici macar nu ne dam seama. Din punctul asta de vedere, este foarte bine sa existe astfel de discutii. Totusi, aceasta nu este o discutie publica, este o conferinta profesionala si atunci apar alte elemente care ocupa prim-planul importantei ei si anume cum construim in prezent pentru viitor. S-au vazut aici o serie intreaga de solutii de ultima ora, unele dintre ele incep sa isi faca aparitia in Romania dar cu mare dificultate pentru ca nu sunt cunoscute, si aici fac legatura cu prima parte a afirmatiei dinainte, cu faptul ca aceasta calitate a arhitecturii, si prin inovatie si prin tehnologii noi, nu este perceputa si, din pacate, unii nu o asimileaza pe termen lung. Suntem intr-o tara in care se construieste, nu mai comentez daca mult, putin, comparativ cu altii, dar nu se construieste la nivel de calitate, ci se incearca sa se realizeze mai mult, mai repede, mai ieftin, ceea ce este extrem de pagubos pentru toata lumea.

  Ct despre importanta conferintei, intr-un peisaj in care nu se discuta destul despre arhitectura, orice pahar cu apa combate setea, dar nu la nivel general, nu poate sa rezolve toate problemele. Importanta cred ca este foarte mare pentru faptul ca se intalnesc, se cunosc, aprofundeaza relatiile cei care detin Know-how-ul in domeniul sticlei si cei care gandesc, o utilizeaza si o integreaza pentru ca unii fara ceilalti nu pot. Traim o epoca in care arhitectul nu mai poate sa stie toate mestesugurile, toate secretele construirii si are mare nevoie de a lucra in network cu toti cei care detin aceste cunostinte. De asemnea, nu este suficient sa te duci catre antreprenor si catre constructor ca sa rezolvi problemele unor constructii fara sa treci prin viziunea si gandirea coordonatoare a arhitectului”.


  Arh. Adrian Cristescu, Birou: West Group Architecture, Membru al Ordinului Arhitectilor din Romania

  “Sticla e un material foarte special, as spune frumos, problema e ca ne uitam la foarte multe exemple, dar cred ca trebuie sa ne apropiem mai mult de practica si de ce implicatii sunt. Ar trebui mai mult discutat despre cum se utilizeaza sticla in contextul nostru. La Conferinta INGLASS, prin prezentarea pe care am avut-o, am incercat sa atrag atentia pe subiectul acesta. Pentru a lucra cu sticla trebuie mai intai sa intelegi ce sa faci cu ea, ce ai putea face si ce avantaje ar fi pentru cladirile pe care le proiectam.

  Conferinte de tipul INGLASS cred ca sunt interesante si ar trebui sa fie un fel de regula a vietii noastre profesionale, eu socot ca trebuie sa discutam chiar in sens substantial problemele. Sigur ca e foarte interesant sa vezi ce s-a mai facut prin lume dar poti sa te uiti si printr-o revista pentru chestia asta. In ceea ce priveste organizarea conferintei, care mi s-a parut foarte in regula, cred ca ar trebui pus poate un fel de accent si pe o tematica. O conferinta de tipul acesta ar trebui sa se lanseze pe un anumit subiect care sa constituie un subiect de discutie si ulterior sa fie sustinut de diversi arhitecti sau specialisti interesanti in sticla, mi s-ar parea mai folositoare o asemenea chestie”.


  Aurora Ursu, Vixo Romania

  “Am venit la INGLASS sa prezentam tehnologia de transpunere sub cristal optic a imaginilor 2 D si 3 D. Pentru noi ca si companie, INGLASS a reprezentat o oportunitate de a veni in intampinarea celor mai importanti clienti ai nostri, si anume firmele de arhitectura, de a le prezenta ideile si solutiile noastre, de a le prezenta tehnologia in sine, si de a astepta din partea dumnealor un feedback pentru ca sunt mai in masura decat noi sa stie ce inseamna piata si ce inseamna la ora de fata tendintele catre care merge sticla si oportunitatea de a exploata sticla in constructii si in compozitii”.


  Arh. Calin Negoescu, Speaker la INGLASS 2011

  „In sala in care s-a desfasurat Conferinta INGLASS au fost oameni care, in diverse feluri, framanta sticla cu mintea, ca arhitecti, ca producatori de sticla, ca fatadieri, oameni care iubesc sticla. Ar fi interesanta si o intalnire cu cei care o urasc, cei care o folosesc in expresia «monstrii de otel si sticla», o intalnire in care, pe de o parte, ei sa explice de ce o urasc, ce e monstruos in sticla, si pe de alta parte, noi sa explicam de ce o iubim, asta ar fi mesajul meu catre organizatori si astept o a doua intalnire cu aceasta structura. Necesitatea organizarii unor astfel de conferinte este evidenta, ele sunt un schimb extrem de eficient de informatii, intr-un timp atat de scurt, in cateva ore, sute de oameni isi confrunta ideile, isi prezinta realizarile”.


  Calin Spulber, Director Tehnic, Gerom

  “Conferinte de tipul INGLASS asigura, pe de o parte, informarea permanenta despre tendintele care sunt in lumea prelucrarii sticlei, ceea ce doresc arhitectii de la noi in momentul actual, spre ceea ce se indreapta ei, si in acelasi timp dau posibilitatea companiilor de a se face cunoscute, astfel incat sa existe o colaborare cu arhitectii iar ei sa stie ca pot sa ne gaseasca undeva cand au nevoie de noi.

  Tema prezentarii pe care GEROM a susţinut-o în cadrul INGLASS a fost in principal reprezentata de solutii arhitecturale, geamul securizat curb, si cu toate aplicatiile care decurg din aceasta, in paralel cu o prezentare a companiei pentru a ne face mai bine cunoscuti in lumea arhitectilor, ei trebuie sa stie ce le putem oferi”.


  Cosmin Popescu, Marketing Manager Saint – Gobain Glass

  “Solutiile pe care le-am prezentat in cadrul Conferintei INGLASS au vrut sa acopere cat mai multe situatii in care arhitectii isi doresc sa isi exprime ideile. Putem spune ca ele au acoperit atat nevoile tehnice dar, cel mai important lucru, au acoperit nevoile din punct de vedere arhitectural, atat ca si idee a arhitectului, cat si ca integrare a rezultatului acestor solutii aplicate in interiorul orasului. Am dorit ca tema prezentarii noastre din cadrul conferintei sa fie cat mai acoperitoare si generoasa, insusi titlul speram noi sa fi fost unul sugestiv, «From Glass to Glass», plecand pur si simplu de la ideea nasterii sticlei si pana azi, la acoperirea cat mai multor cerinte in industria arhitecturii si sticlei in general. Saint – Gobain Glass a avut ca obiectiv prin prezenta la Conferinta INGLASS in primul rand cresterea calitatii arhitecturii alaturi de arhitecti si sprijinirea cuvantului lor pentru intreaga societate, sprijinirea acestor initiative printr-un mesaj comun, si nu in ultimul rand, dorinta de a fi parte din mesajul lor – calitate, sustenabilitate, transparenta si comunicare cu mediul inconjurator si cu societatea”.


  Arhitect Dan S. Hanganu

  „Am venit in Romania, la Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS, cu ganduri bune şi cu un mesaj de optimism. Lumea in general trece printr-o perioada destul de dificila dar totusi exista speranta. Am avut placerea si onoarea sa spun cateva cuvinte la Conferinta INGLASS si au fost in jurul urmatorului mesaj: Sticla este poate materialul cel mai contemporan in constructii, este materialul care a urmarit dezvoltarea societatii si astazi cred ca este acel material care este investigat, care este ameliorat, care are cele mai multe sperante. Va felicit pentru Conferinta INGLASS, mi se pare o idee foarte buna, si va doresc mult succes. Eu cred ca vremea sticlei a venit, a venit de mult timp, poate un deceniu, poate chiar si mai mult. In special tehnologia si tot ce este cercetare impinge sticla poate mai mult decat toate alte materiale. Sunt impresionat de arhitectura contemporana in Romania, ca medie, o consider foarte foarte buna. Comparat cu alte tari pe care le vizitez, media generala este foarte foarte buna. Vad ca sticla este la loc de cinste si, mai ales, este foarte bine intrebuintata”, a declarat celebrul arhitect Dan S. Hanganu.


  Daniela Badea, Product Manager Alukönigstahl

  “In cadrul conferintei INGLASS am prezentat produsul ProSol TF, panouri fotovoltaice din siliciu-amorf si modalitatile in care acest tip de panou poate fi utilizat in arhitectura, in fatade, in special in planurile verticale deoarece este un produs potrivit pentru acest tip de aplicatii. Pentru noi orice eveniment de genul conferintei INGLASS este important pentru ca ne ajuta sa aducem noutatile pe care firma noastra le are, sa le facem cunoscute tuturor participantilor, si in special arhitectilor si a utilizatorilor finali pentru ca este important ca ei sa stie de existenta acestor produse pentru a se gandi cel putin in viitor la ele, daca acum nu este posibil”.


  Arh. Dragos Marian, Speaker INGLASS 2011

  „In cadrul Conferintei INGLASS am prezentat relatia dintre sticla, vitraje si sistemele de umbrire. La conferinta toata lumea a vorbit foarte mult despre sticla si veleitatile ei care sunt multe. Fiind prezent la conferinta ca invitat al unitatii MCA, care este un mare producator de sisteme tip rulou in Romania, am gasit oportun sa prezentam si produsele lor de umbrire, produse surate cu sticla si fereastra, care este principala expresie sau principala utilizare a sticlei in constructii. Pentru firma colaboratorilor mei, participarea la Conferinta INGLASS inseamna foarte mult ca si campanie de promovare, dar in acelasi timp, pentru mine personal, ca si profesionist, inseamna promovarea, propaganda pentru o mai intensa utilizare a sistemelor de umbrire, in contextul abordarii ecologice prezente”.


  Francesco Tritta, Technical Advisor for Glass Constructions, Guardian

  „Mesajul si telul prezentarii mele de la Conferinta INGLASS a fost de a arata ca astazi aproape orice este posibil cu sticla filmata, am prezentat proiecte de acum 50 de ani si pana in zilele noastre. Sigur, in anumite proiecte, ne limitam, si acesta este deasemnea genul de mesaj pe care am vrut sa il aduc azi publicului, oamenilor prezenti.
  Produsele Gardian sunt in mare parte in sticla arhitecturala, filmata, de la foarte transparenta pana la sticla cu putere mare de reflexie, si folosesc in mare parte, asa cum am mentionat, fatadele arhitecturale si constructiile”.


  Irina Horomnea, Director Vanzari, Glass Expert

  “Am optat pentru participarea la Conferinta INGLASS luand in considerare faptul ca suntem intr-o campanie de promovare a imaginii firmei, a produselor si a activitatilor pe care le desfasuram. Cel mai important era sa ajunga la arhitecti faptul ca Glass Expert asigura solutia completa, de la prelevare cote si solutii tehnice personalizate pe fiecare proiect, pana la montaj, inclusiv garantie. Am vrut sa subliniem aceste aspecte si sa le comunicam pe toate canalele, inclusiv prin participarea la acest tip de evenimente.

  Tema prezentarii Glass Expert la INGLASS a fost aplicatii personalizate ale sticlei. Am urmarit sa le spunem arhitectilor faptul ca Glass Expert este o companie specializata in prelucrarea si finisarea sticlei plane, una dintre cele mai dinamice companii de pe piata romaneasca si faptul ca experienta noastra de peste 18 ani ne ajuta sa furnizam solutii tehnice personalizate pe fiecare proiect in parte.

  Experienta pe care Glass Expert o are in spate este ajutata si de tehnologia de varf, de ultima generatie pe care o avem in dotare, de la CNC – ul cu care putem grava si decupa in sticla, pana la cuptorul de laminare folosit la realizarea panourilor laminate cu dimensiuni de pana la 4.500 x 1.800 mm, inclusiv cuptorul de securizare, ultima investitie de aproape un milion jumate de euro a Glass Expert. Aceasta linie de securizare permite dimensiuni ale geamurilor pana la 4.500 x 2.440 de mm”.


  Julia Ries, Area Sales Manager Eastern Europa, Bohle

  „Reprezint afacerea familiei fondata in 1923, in Germania, Grupul Bohle, care are peste 300 de angajati si 14 filiale in toata lumea. Suntem lider in Europa in domeniul productiei si distribuirii a doua tipuri de accesorii si masinarii pentru procesarea sticlei, practic pentru toate tipurile de produse, incepand cu cele in forma bruta pana la cele finisate.

  Accentul din prezentarea pe care am sustinut-o la Conferinta INGLASS a fost pus pe feronieria arhitecturala pentru ca cererea pentru aceasta creste in fiecare zi. Scopul participarii noastre la conferinta a fost de a impresiona si de a motiva arhitectii romani sa lucreze cu produse Bohle.

  Cred ca acest tip de conferinte sunt foarte importante si joaca un rol foarte important, in crestere in fiecare an. Ele aduc la un loc arhitectii si partea tehnica. Arhitectii sunt si artisti iar tehnicienii sunt tehnicieni. Acest tip de conferinte sunt perfecte pentru a gasi un limbaj comun. Arhitectii au nevoie, in mod evident, de sfatul tehnicienilor, si desigur ca produse ca feroneria arhitecturala au nevoie de aprobarea arhitectilor”.


  Arh. Lilian Captari, Speaker la INGLASS 2011

  „Pentru arhitecti este importanta dezbaterea si, daca este sincera, foloseste la toata lumea. Eu cred ca la conferinte precum INGLASS sunt de prisos multe explicatii, mai ales manageriale si corporatiste, sunt mai interesante explicatiile tehnice. Dezbaterea ii ajuta pe arhitecti sa isi managerieze mai bine proiectele pe viitor insa daca ea este sintetica mai bine te uiti intr-o revista de unde obti toate informatiile”.


  Arh. Mihaela Grigorescu, Speaker la INGLASS 2011

  “Conferinta INGLASS este foarte importanta atat pentru profesionisti, noi, arhitectii si inginerii care lucram cu sticla, cat si pentru cei care nu sunt neaparat specialisti. Pe de o parte noi aflam de la cei care promoveaza tipuri noi de sticla cum putem sa lucram si cum sa le punem in opera, iar pe de alta parte neprofesionistii pot sa inteleaga si ei pana la urma ce inseamna o arhitectura de buna calitate si cum se poate face arhitectura cu sticla contemporana.

  Tema prezentarii pe care am sustinut-o la INGLASS a fost scenografii urbane, avatarele sticlei, infatisarile sticlei am spus noi, inovatie si transparenta. Am vrut sa punem in valoare modul in care sticla este pusa in opera in cele mai noi insertii, atat din Europa cat si din Bucuresti, prezentarea a fost structurata pe doua parti. In ce de-a doua parte, in care am prezentat eu, am vorbit in special despre Bucuresti, exemple pozitive in care este pusa sticla in valoare si, in ultima parte a prezentarii, cateva insertii pe care le-am numit noi nocive, am atras atentia la modul in care trebuie pusa in opera sticla si modul in care se lucreaza cu sticla in centrele vechi, in centrele istorice”.


  Radu Vieru, Business Unit Industry Manager Sika Romania

  “La Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS am prezentat sisteme de adezivi si sigilanti folositi la fabricarea fatadelor structurale si a fatadelor ventilate. Asemenea evenimente sunt necesare, in Romania inca sunt tehnologii care nu sunt cunoscute marelui public. Noi, cei de la Sika, consideram ca orice eveniment de acest gen merita sprijinit si sustinut”.


  Arh. Vlad Gaivoronschi, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Timis

  “Mesajul meu la Conferinta INGLASS a fost urmatorul: Sticla nu este un subiect in sine, este o unealta, trebuie gandita ca un mijloc, ca o unealta care poate produce energie, asa cum s-a vazut, poate fi transparenta, poate deschide lucurile unele catre celelelate. Sticla nu este doar apanajul industriei performante, ci si al mestesugurilor mai vechi. Conferinta INGLASS este foarte importanta prin faptul ca reuneste arhitectii, inginerii si producatorii, ar trebui ca asemenea intalniri sa fie cat mai dese si in acelasi timp ar trebui sa se deschida si catre publicul larg pentru ca in Romania este nevoie de o politica pentru o arhitectura de calitate”.


  Arh. Zeno Bogdanescu, Decanul Facultatii de Arhitectura din Bucuresti

  “Una dintre temele de discutie ale Conferintei INGLASS a fost «Inovatie si Transparenta». Inovatia este un proces si sunt profesionisti adevarati care pot sa vorbeasca despre stadiul lor de inovatie, iar eu m-am gandit ca ar fi mai interesant de vorbit la aceasta conferinta despre sensul utilizarii sticlei in arhitectura si anume despre transparenta, grade de transparenta si limitele transparentei care a fost si titlul interventiei mele. Conferinta INGLASS este un prilej exceptional de a aduna oameni care sunt interesati de acest subiect si de a veni fiecare cu propria contributie si a face un fel de revista la zi a tot ceea ce se intampla mai important in domeniu acum”.

  Dan S. HANGANU,
  Architect
  DAN S. HANGANU ARCHITESCTS, CANADA

  Arh. Tiberiu FLORESCU,
  Dean
  FACULTATEA DE URBANISM DIN BUCURESTI

  Arh. Şerban ŢIGĂNAŞ,
  President
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA

  Călin NEGOESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Arh. Vlad GAIVORONSCHI,
  Preşedinte
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, TIMIŞ

  Dan M. MUNTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, TIMIŞ

  Alexandru BĂLAN,
  President
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DOBROGEA

  Marina MIHĂILĂ,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Cristian BĂNICĂ,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Mihaela Magdalena GRIGORESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Adrian CRISTESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Lilian CAPTARI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Prof. Dr. Arh. Zeno BOGDĂNESCU,
  Dean
  FACULTATEA DE ArchitectURĂ DIN BUCUREŞTI

  Radu VIERU,
  Business Unit Industry Manager
  SIKA ROMANIA

  Francesco TRITTA ,
  Technical Advisor for Glass Constructions
  GUARDIAN

  Julia RIES,
  Area Sales Manager Eastern Europe
  BOHLE AG

  Irina HOROMNEA,
  Director Vânzări
  GLASS EXPERT

  Dragoş MARIAN,
  Architect
  MCA

  Aurora URSU,
  Director Dezvoltare
  ALCONEX

  Daniela BADEA,
  Product Manager
  ALUKONIGSTAHL

  Sergiu BULAŢEL,
  General Manager
  GEROM SA

  Călin SPULBER,
  Director Tehnic
  GEROM SA

  Cosmin POPESCU,
  Marketing Manager
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Oana PATRA ,
  Marketing Specialist
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Leon BUZATU ,
  Techno-Marketing
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Gabriel TATARU ,
  Project Coordinator
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Cristian BADEA,
  Sales Representative South
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Bianca BRASOV,
  Brand Builder
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Madalina GHIBUSI,
  Brand Builder
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Ion RĂDUCANU,
  Reprezentative
  SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA

  Ileana NICOLAE,
  General Manager
  SIKA ROMANIA

  Mircea LUCA,
  Marketfield Manager FFI
  SIKA ROMANIA

  Lucian PETRE,
  General Manager
  ALUDESIGN

  Teodor IVANOV,
  General Manager
  COLOSEUM TRADING

  Laurenţiu NICULA,
  General Manager
  PATRULATER

  Gicu BULAT,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Arh. Andreea NEGRILESCU,
  Marketing Manager Romania
  GUARDIAN

  Radu CIULEI,

  GUARDIAN

  Mirela FLORESCU,

  EVEREST INTERNATIONAL

  Mihaela IUHASZ,

  DELTA GLASS

  Gabriel STOIA,

  INTERNATIONAL GLASS

  Arh. Catalin CIOCĂZANU,
  Architect
  IGLOO

  Raluca MARTIS,
  Marketing and Development Director
  ZEPPELIN MAGAZINE

  Cătălin ICLOZAN,
  Architect
  ZEPPELIN MAGAZINE

  Gabriel MANU,
  Sales
  OLIN

  Dragoş MALAIA,
  Sales
  OLIN

  Radu MURESAN,
  Sales
  OLIN

  Liviu COMANAC,
  Sales
  ABITARE

  Rares LESANU,
  Sales
  ABITARE

  Liviu BACIU,
  Sales
  OLIN

  Cătălin HOROMNEA,
  Director
  GLASS EXPERT

  Olga JORA,
  Sales
  GLASS EXPERT

  Cristian FILIP,
  Marketing Manager
  MCA

  Ciprian OPREA,
  General Manager
  MCA

  Ion PELEANU,
  Director
  ALCONEX

  Anca GITAN,
  Designer
  ALCONEX

  Gelu TUDORACHE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BACĂU-NEAMŢ

  Alexandru BELDIMAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Attila BEER,
  Director
  ALUKONIGSTAHL

  Attila ANDERLIK,
  Director
  ALUKONIGSTAHL

  Daniel CROITORU,
  Marketing
  GEROM SA

  Andrei CECETOV,
  President CA
  GEROM SA

  Silviu GHINEA,
  General Manager
  GEOCEL PRO

  Florentina BALEA,
  Product Manager
  GEOCEL PRO

  Bogdan SĂCĂLEANU,
  Sales
  ELECTROMAGNETICA S.A.

  Călin CRĂINICEANU,
  Key Account Manager
  ELECTROMAGNETICA S.A.

  Sevastian ŞTEFAN,
  Director Tehnic
  GEZE ROMANIA SRL

  Mihnea BALDEA,
  Project Consultant
  GEZE ROMANIA SRL

  Lavinia POP,
  Sales
  PIN PLUS PIN

  Nicolae Ion POP,
  General Manager
  PIN PLUS PIN

  Adrian JORA,
  Reprezentative
  GLASS EXPERT

  Adina POPA,
  Engineer Proiectant
  ETEM SYSTEMS

  Anca IOAN,
  Technical Consultant
  ETEM SYSTEMS

  Marian COSTACHE,
  Technical Consultant
  LUSTIC INVEST

  Vasile POPA,
  Director
  LUSTIC INVEST

  Corina ANTONESCU,
  Inginer
  LUSTIC INVEST

  Marius FAINAREA,
  Engineer
  ALMAGLASS SRL

  Daniel LICA,
  General Manager
  ALMAGLASS SRL

  Marian COMANICI,
  Director Executiv
  ARCADE TRADING SERV

  Dragos STOCA,
  Director
  WINDOW & FACADE TECHNOLOGIES

  Niculai PAPUGIU,
  National Sales Engineers
  SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA

  Silviu MARINESCU,
  Director
  DEKKO SOLUTION GRUP

  Gheorghe DRAGNE,
  Sales Manager
  VEKA ROMANIA

  Ovidiu CARTOAFA,
  General Manager
  NACON

  Mihai CARTOAFA,
  Reprezentative
  NACON

  Mircea MOTREA,
  General Manager
  MIMO GROUP

  Angela MARDARE,
  Marketing


  Istvan GONDOS,
  Director
  GLASS WORLD

  Ovidiu MATEI,
  Director
  BIT WINDOORS

  Eugen GOLDHAMMER,
  Director
  EGEEA DESIGN

  Bogdan BOLOGESCU,
  Director
  OROSHÁZAGLAS

  Eduard HUTANU,
  PRoject Manager
  OROSHÁZAGLAS

  Andrei ANDREESCU,
  Director
  EXALCO

  Dimitris MICHAILIDIS,
  General Manager
  EXALCO

  Adrian CRISTESCU,
  Director
  CALLIOPE

  Olivia JIPPA,
  Manager Marketing
  ALGERNON

  Adrian GHINGULEAC,
  Manager
  ALGERNON

  Larisa MORHAN,
  Architect

  Evangelos KOCHYLAS,
  Director
  ANALKO ALUMINIUM INDUSTRY ROMANIA

  Paul SOARE,
  Director
  ANALKO ALUMINIUM INDUSTRY ROMANIA

  Tiberiu SOCATIU,
  Regional Manager
  ISOPAN EST

  Alexandru ENE-DINU,
  Engineer

  Liliana POPET,
  Director
  PRIMUS GLASTECH

  Costin PETRY,
  Director
  MAGIC LINE ARCHITECTS SRL (HORIZAL)

  Dr. Ing. Mihai-Paul IOAN,
  General Manager
  PROFESIONAL CONSTRUCT

  Dipl. Ing. Horatiu CRISTEA,
  Area Sales Manager
  DR. HAHN

  Stefan STOICA,
  Engineer

  George Emanuel NESTOR,
  Project Manager
  PROFESIONAL CONSTRUCT

  Bogdan STANESCU,
  Director
  AKTRON

  Robert GRINBERG,
  General Manager
  ZIROMA

  Mihai CURELIUC,
  Director
  ALL DOORS DESIGN

  Daniel CHIRIAC,
  Director
  HAFELE ROMANIA

  Iuliu MARINESCU,
  Director
  DUPPIMEX

  Catalina CHIVU,
  Director Marketing
  DUPPIMEX

  Georgeta GABREA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Ana Maria PETRE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Rodioara OLTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Cristinel Gheorghe DIMA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DUNAREA DE JOS

  Simona Elena BERCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DOBROGEA

  Nicoleta PARVANESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, OLTENIA

  Prof.Dr.Ing. Petru BALTĂ,

  UNIVERSITATEA “POLITEHNICA” DIN BUCURESTI

  Andrei CIOCAN,
  Reprezentative
  ROCKWOOL

  Florina Dănăilă,
  Engineer
  ALU GLASS TECHNIK

  Ovidiu-Victor ŞTEFĂNESCU,
  Senior Editor
  FEREASTRA

  Ing. Carmen SZABO,
  Manager
  FLAIR

  Cristian POPOVICI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DOBROGEA

  Mirela PETRESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Miruna PRIBEAGU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Dan Gabriel PRIBEAGU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Adriana NICULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, OLTENIA

  Tudor RAGALIE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, OLTENIA

  Doina BUTICA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Dan BUTICA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Liana Elena ALEXANDRU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Iulia RADULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Iulia GHIORGHE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Monica BUTNARU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Eliodor STREZA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, SIBIU-VÂLCEA

  Adriana Maria RADULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Liviu Ioan BENEA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Radu Ionut BOERIU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Cristian VASILIU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Daniel COMSA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Eugen MARINESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DOBROGEA

  Dan MEDIAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Anca POPA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Doina-Ileana SOLDU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Alexandru BELINSCHI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Mihaela BARNAURE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Anca VULCAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, HUNEDOARA

  Teodor IONESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Catalina BARBULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Ramona Roxana RITI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Steluta Elena SERBANESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Elena Daniela LAZAR,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Gheorghe Daniel SUBASU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Dragos CIOLACU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Rodica BARCA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Gentiana CRACIUN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Laurentiu SAMOILA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, MUNTENIA SUD-EST

  Mihaela Geanina MUSCALIUC,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  George CARAPANU,
  President
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, IAŞI-VASLUI

  Catalin CICIOIU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Rares V. DRAGAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, TRANSILVANIA

  Adan Albert MARADIAGA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Ion D. VEDE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, MUNTENIA SUD-EST

  Simion ASANDEI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Oana CONSTANTINESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Doina- Emilia CONSTANTINESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Gabriela MIRION,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, ARGEŞ

  Vlad-Dumitru BORCA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, HUNEDOARA

  Alexandru-Liviu DUMITRESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, ARGEŞ

  Catalin PRICOPE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BACĂU-NEAMŢ

  Stefan VLAD,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Prof. Univ. Dr. Arh. Virgiliu ONOFREI,
  Architect
  FACULTATEA DE ArchitectURA “G.M. CANTACUZINO” DIN IAŞI

  Mirel Cantemir BARBULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Carmen PAPAGHIORGHIU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Gruia POPESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Anastasia-Eliza NICOLESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Alexandru POPESCU-GREACA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Anca RUSU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, TRANSILVANIA

  Adrian Radu CONSTANTINESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Nicolaie GOAGA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, DUNAREA DE JOS

  Liviu PRUNA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Roxana-Elena STRUT-STEFANOVICI,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, IAŞI-VASLUI

  Radu SCHUSTER,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, ALBA

  Costel BOGDE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Svetlana NICULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, NORD-EST

  Daria MIRCEA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Gheorghe MIHOC,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, MARAMUREŞ

  Roxana DIMA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Alexandru MIRCEA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Alexandru BONDREA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Mihai RADULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Mioara RADULESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Razvan RUGESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, HUNEDOARA

  Nicolae GIOSSANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Bogdan Florin GEORGESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Andra GEORGESCU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Maria BREZEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Tania BADILA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Gabriela MIRCEA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, PRAHOVA

  Nina MUNTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Ioana STROE,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, MUNTENIA VEST

  Nicolae TARIC,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BRAŞOV-HARGHITA-COVASNA

  Anda ROMAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Adrian ZAHARIA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Marius ICHIM,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Diana EDITOIU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, TRANSILVANIA

  Andreea VLADUT,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Alexandra DUGAN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Cristina ILIAS,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Gabriela TROFIN,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, OLTENIA

  Christian Patrick PELGHER,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Nicolae MUNTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, IAŞI-VASLUI

  Mircea CURTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, NORD-EST

  Rodica MUNTEANU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, NORD-EST

  Mircea TIBULEAC,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, SIBIU-VALCEA

  Adrian ADAM ,
  Architect
  ORDINUL ArchitectILOR DIN ROMANIA, BUCURESTI

  Ioana TEODORESCU,
  Architect
  ORDINUL ArchitectILOR DIN ROMANIA, PRAHOVA

  Diana DIACONU,
  Architect
  ORDINUL ArchitectILOR DIN ROMANIA, IAŞI-VASLUI

  Cristian BOLTRES,
  Architect
  ORDINUL ArchitectILOR DIN ROMANIA, TIMIŞ

  Daniela BOSTINA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Vlad BOSTINA,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI

  Arthur TINTU,
  Architect
  ORDER OF ARCHITECTS OF ROMANIA, BUCUREŞTI