• DISTINCȚIILE INGLASS 2016

    Expoconferinta Internationala de Arhitectura si Ingineria Sticlei INGLASS, organizata de ABplus Events, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, se va desfasura pe 14 iunie 2016, la Bucuresti, și va include, incepand cu editia de anul acesta, expozitia de proiecte “Distinctiile INGLASS 2016”.

    Distinctiile INGLASS isi propune sa promoveze arhitectura de calitate, cele mai reusite exemple de practica profesionala si sa invite la dezbaterea publica asupra impactului arhitecturii asupra dezvoltarii oraselor.

    Expozitia de proiecte isi propune sa contribuie la cunoasterea lucrărilor de referință, sa faciliteze schimbul de idei si informatii intre arhitectii din intreaga tara.

    Criterii de inscriere a proiectelor

    La expozitia si concursul organizat in cadrul expo conferintei internationale INGLASS pot participa arhitectii membri ai filialelor OAR cu lucrari finalizate in ultimii doi ani, in conformitate cu tematica conferintei INGLASS.

    Proiectele care pot fi inscrise in cadrul Distinctiilor INGLASS sunt proiectele care se incadreaza in urmatoarele categorii: proiectele in care s-a folosit intr-un mod inovativ sticla si proiectele de cladirile inalte de sticla.

    Premii

    Se vor acorda 5 nominalizari pentru cele mai bune proiecte inscrise si doua premii, dupa cum urmeaza:

    • Premiul INGLASS;
    • Premiul Juriului – pentru expozitia INGLASS;

    Proiectele nominalizate si cele castigatoare vor fi:

    • Prezentate si dezbatute de catre arhitecti in programul conferintei;
    • Incluse in albumul anual de arhitectura, Best New Architectural Works in Romania, publicat de ABplus Events, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din

    Romania, care cuprinde toate proiectele din expozitiile organizate in cadrul conferintelor anuale din Romania;

    • Expuse in universitatile de arhitectura din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara;
    • Proiectele premiate vor fi prezentate in cadrul conferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in Ungaria si Polonia.

    Calendarul concursului

    1. Anuntarea lansarii concursului: 22 aprilie
    2. Inscrierea participantilor si a proiectelor prin trimiterea formularului de inscriere completat: 22 aprilie – 11 mai

    Inscrierea se va face electronic, prin transmiterea pe adresa de e-mail mariana.mihai@abplusevents.com a urmatoarelor documente:

    • Formularul de inscriere pentru fiecare proiect in parte, care va cuprinde: numele si prenumele arhitectului proiectant, numarul de inscriere in Tabloul National al Arhitectilor, numele colaboratorilor, denumirea firmei in cadrul careia s-a intocmit proiectul, denumirea lucrarii inscrise si a datelor de identificare (beneficiar, amplasament, data finalizarii lucrarilor de executie etc.). Formularul de inscriere este atașat.
    • 2 fotografii relevante ale proiectului, ce vor putea fi folosite de organizatori pentru promovarea evenimentului (afise, banere, pliante, brosuri etc.)
    1. Predarea in format electronic a planselor – pana pe 25 mai

    In momentul in care ati trimis formularul de inscriere pentru proiectul/proiectele cu care doriti sa participati la concurs, veti primi pe e-mail layout-ul plansei de expozitie.

    Predarea planselor in format digital se va face prin trimiterea, pana pe 25 mai, pe adresa de e-mail mariana.mihai@abplusevents.com a unui link (we transfer.com, transfer.ro sau alt serviciu online de transfer care permite atasarea fisierelor de mari dimensiuni) a cate unei arhive pentru fiecare proiect inscris.

    Se va trimite cate un e-mail pentru fiecare proiect inscris incluzand o arhiva (*.zip sau *.rar) care va avea denumirea dupa structura “INGLASS_IS_MARINESCU_CASAVORONET” unde:

    • Primul cuvant, INGLASS, reprezinta numele expozitiei la care este inscris proiectul;
    • Cele doua litere reprezinta judetul din care provine arhitectul (IS pentru Iasi, GL pentru Galati, BU pentru Bucuresti etc);
    • MARINESCU reprezinta numele arhitectului sau al biroului;
    • CASAVORONET denumirea proiectului.

    In acest folder se vor incarca formatele pentru printare in doua exemplare:

    1. Un fisier pdf, dimensiunea 70x110cm, la rezolutie 400dpi, pentru printare.
    2. Un fisier jpeg, dimensiuni aproximativ 1300x1800px, pentru vizualizare.

    Aceste fisiere vor fi denumite la fel ca si folder-ul. De exemplu, arhitectul Marinescu din Iasi, care va participa la concursul INGLASS cu reabilitarea Casei Voronet, va incarca fisierele cu urmatoarele denumiri:

    • pdf (dimensiune 70×110, la rezolutie 400dpi)
    • jpeg (dimensiune 1300x1800px).

    Toate grupate intr-o arhiva cu denumirea INGLASS_IS_MARINESCU_CASAVORONET.zip .

    Respectarea acestei forme de predare este obligatorie pentru toti participantii, formatele PDF si JPEG urmand a fi folosite pentru printare, respectiv jurizarea lucrarilor. Nerespectarea lor atrage eliminarea din concurs.

    1. Jurizarea proiectelor: 1 – 3 iunie
    1. Desfasurarea expozitiei, conform calendarului evenimentului: 13 – 14 iunie, in cadrul expo conferintei internationale INGLASS la Radisson Blu Hotel din Bucuresti.
    1. Premierea proiectelor castigatoare: 13 iunie, in cadrul conferintei inspirationale International New Cities care va avea loc la Teatrul National din Bucuresti

    Conditii de participare

    Arhitectul participant trebuie sa fie membru al unei filiale OAR din tara. Numarul de lucrari prezentate de un autor sau un colectiv de autori in cadrul expozitiei este nelimitat. Participarea presupune calitatea de autor sau co-autor cu drepturi egale al proiectului de arhitectura. Proiectele inscrise trebuie sa fie finalizate in ultimii doi ani.

    Se vor prezenta pe plansa de expozitie in limba engleza: planuri, sectiuni reprezentative, fatade din proiect, imagini ale lucrarii finalizate, o scurta descriere a proiectului, datele de identificare ale proiectului,  alte elemente considerate esentiale, intr-o compozitie unitar conceputa.

    Proiectul/proiectele inscrise se vor prezenta pe format 70x110cm pe verticala, avand ca suport imaginea in format digital (sau layout-ul plansei de expozitie), care va fi pusa la dispozitie de catre organizatori in momentul in care veti trimite formularul de inscriere pentru proiect/proiecte . Este obligatorie completarea pe acest format, in engleza, a datelor de identificare ale proiectului. In cazul in care se doreste confidentialitatea beneficiarului, la rubrica beneficiar se trece mentiunea “private”, iar la adresa doar localitatea in care este realizata lucrarea.

    Grafica si compozitia pieselor componente sunt la latitudinea participantilor, fiind insa obligatoriu ca elementele de identificare ale formatului (sigle, titluri, texte) sa ramana vizibile complet. Respectarea tuturor acestor criterii este obligatorie, nerespectarea lor atragand eliminarea din concurs.

    Juriul va fi alcatuit din arhitecti romani si din arhitecti internationali premiati la concursuri nationale si internationale, recunoscuti pentru activitatea desfasurata. Acestia vor fi anuntati pana la data finalizarii inscrierilor. Membrii juriului vor desemna de comun acord un presedinte si vor stabili criteriile de jurizare. Pentru acordarea nominalizarilor, si mai apoi a premiilor, fiecare membru al juriului are dreptul la un vot, in caz de balotaj votul presedintelui juriului fiind determinant.

    DESCARCĂ ȘI COMPLETEAZĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE